Erişkin insanlarda vücuttaki yağ hücresi sayısı sabittir ve yaşla birlikte artmaz. Kilo alma durumunda hücrelerin sayısı değil hacimleri artar. Diyet ve egzersiz ile bu hücrelerin hacimleri küçülür. Göbek bölgesi, basen, kalça, bacak iç ve dış yüzleri ile diz iç bölgesi dirençli yağlanma bölgeleridir. Diyet ve egzersizin bu bölgelere etkisi sınırlıdır. Göbek yağı aldırma işlemi hastaları memnun eden sık tercih edilen işlemlerdendir.
Hastaların pek çoğu kilo vermesine rağmen kurtulamadığı inatçı yağlarına çözüm bulmaya çalışmaktadır. Daha çok göbek çevresinde, gıdık bölgesinde, basen bölgesinde ve kalçada görülen inatçı yağlardan erkek ve kadın tüm hastalar şikâyet etmektedir. Kilo durumları ameliyat olmaya uygun olan tüm hastalara bu bölgelerde oluşan inatçı yağlardan ve bu yağların neden olduğu estetik olmayan görünümden kurtulabilmeleri için liposakşın işlemi yapılabilmektedir. Bu ameliyat son dönemlerde en çok uygulanan estetik ameliyatlardan biri haline gelmiştir.
Liposuction çeşitli özel kanüller kullanılarak, negatif basınç altında vücut konturunu bozan deri altı yağ dokusunun çıkarılması ve vücut şekillendirilmesi ameliyatıdır. Yağ aldırma işlemi bir kilo verme yöntemi değildir. Diyet ve egzersizin etki edemediği dirençli bölgelerde bölgesel vücut şekillendirme ameliyatıdır.
Sayfa başına dönmek için tıklayınız.Küçük kesiler yapılarak kanül (özel bir tüp) yardımıyla, negatif basınç altında vücut konturunu bozan deri altı yağ dokusunun çıkarılması ve vücut şekillendirilmesi için yağ hücreleri manipüle edilerek parçalanır. Böylece yağ hücreleri vücuttan uzaklaştırılabilir.
Ultrasonik ses dalgaları kullanılarak, yağ hücreleri sıvı hale getirilerek vücuttan dışarı alınır.
Lazer ışını kullanılarak, yağ hücreleri parçalanır ve vücuttan dışarı alınır.
Bir hastada karın bölgesinden alınması gereken gevşek fazla deri varsa, hastanın genel sağlık durumuna göre liposakşın tipik olarak karın germe ile eş zamanlı olarak yapılabilir.
Bu yöntemde sorunlu bölgede bulunan deri altına su enjekte edilir ve yağlarla karışması sağlanır.
Lipomatik adı verilen, titreşim ve infrasonik ses dalgalarıyla yağı
parçalayan tıbbi bir cihaz yardımıyla yağ aldırma işlemini gerçekleştirilir. Vibrasyonlu yağ alma kanülleri
hava yardımıyla ileri-geri ve sağa-sola hareket ederek yağ dokusunu hızlı bir şekilde parçalar. Hasta genel
sağlık durumuna göre hastaneden aynı gün içerisinde taburcu edilir ya da 1 gün yatış verilir. Birkaç gün
Sayfa başına dönmek için tıklayınız.
Egzersiz ve diyet çabalarına rağmen erimeyen bölgesel yağlardan kurtulmak için çeşitli bölgelerde genellikle normal kiloya yakın hastaları tedavi etmek için kullanılır. Kilo vermek için bir prosedür değildir. Yağ aldırma işleminin kullanıldığı müşterek bölgeler şunlardır:
Yağ aldırma öncesinde doktorunuzla sağlık geçmişinizi ve mevcut kronik hastalıklarınız varsa muhakkak paylaşmalısınız. Doktorunuz bu durumları değerlendirecek ve ameliyat olup olamayacağınıza karar verecektir.
Ameliyat öncesi 2 hafta sigaradan uzak durulması, 7-10 gün aspirin vb kan sulandırıcı ilaç kullanımının düzenlenmesi ve bitkisel ilaç, çay vb maddelerin kullanılmaması gereklidir.
Ameliyat öncesinde tuzlu, yağlı, şekerli ve ağır yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Bu tür besinleri tüketmeniz ameliyat esnasında oluşabilecek komplikasyon riskini artırmaktadır.
Liposuction işleminden en az 6 saat önce yeme içmeye ara verilmeli ve dinlenmiş bir şekilde ameliyata girilmelidir.
Liposuction yapılan bölge miktarına göre hastanede kalış süresi 1-2 gün arasında değişir. İşlemden 1 hafta sonra sosyal hayata dönülebilir. 2 hafta içinde de iş yaşamına dönülebilir.
Ameliyat sonrası 6 hafta kadar özel korse kullanmak ve bu süre sonunda da lenf drenaj masajlarıyla ödemin çözülmesine katkıda bulunmak gerekecektir. Son görünüme 6-9 ay sonra kavuşulur.
Ameliyat iz açısından oldukça avantajlıdır. Sadece kanül girişleri için 4-5 mm lik kesiler yapılır, zaman içerisinde belirsiz hale gelir.
Liposuction sonrası aynı bölgedeki yağ hücresi sayısı azaltıldığı için bu bölgede yeniden yağ birikimi ihtimali azalır. Liposakşın sonrası diyete dikkat edilmezse vücudun her bölgesinde yağ hacminde artış olabilir.
Liposuction işlemi sonrası ilerleyen dönemde yeniden gerekli olması halinde tekrar liposuction yapılabilir.
Sayfa başına dönmek için tıklayınız.Liposuction, birçok hastanın yaşamına pozitif katkıları olan bir prosedür. Yağ aldırma ameliyatının faydaları arasında şunlar sayılabilir:
Liposuction fiyatları hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak;
göre değişir. Yağ aldırma fiyatları için doktorunuza muayene olmanız daha net bilgi sağlar. Bu faktörler dışında diğer faktörlere bağlı olarak da Liposuction fiyatları değişebilmektedir.
Liposuction Sık Sorulan SorularLiposuctıon çoğunlukla genel anestezi ile yapılır. Küçük miktarda vakumla yağ alma işlemlerinde lokal anestezi uygun bir yöntem olabilir. Ameliyat süresi liposuction yapılan bölge miktarına göre 1-3 saat arasında değişiklik gösterir.
Yağ aldırma işlemi hastaya lokal anestezi uygulanarak yapılan bir operasyondur. Bu sayede hasta işlem sırasında ağrı hissetmez. Liposuction sonrası vücutta işlem yapılan bölgelerde ağrı olmaz. Hastanın ağrı hissetmesi durumunda ağrı kesici verilir. Vücuttaki ödem ise zamanla atılır.
Liposuction ameliyattır ve riskler barındırır. Genel ya da lokal anesteziye bağlı olası riskler, uygulanan bölgede morarma, duyu değişiklikleri, yara iyileşmesine bağlı kontur düzensizlikleri, damar, sinir, ve derindeki organların zarar görmesi, asimetriler, ödem, ve yara iyileşme problemleri gibi riskler mevcuttur.
Güvenli bir şekilde liposuction işleminde bir seansta 4-5 litre yağ alınabilir.
Yağ aldırma işlemi en gözde estetik operasyonlardan biridir. Spor ve diyet yapılmasına rağmen bölgesel olarak incelmenin sağlanamadığı durumlarda liposuction işlemi yapılır. Yağlanmanın inatçı olduğu kalça, basen, karın, bel, diz bölgelerinde yağ aldırma işlemi yapılabilir. Genel sağlık durumu iyi olan ideal kilosuna yakın kişilere rahatlıkla liposuction işlemi uygulanabilir.
Özellikle gıdı bölgesinden yapılan liposuction işlemi ardından pek çok birey aynı bölgede yağlanma ve sarkma olup olmayacağını merak eder. Gıdı bölgesinde yapılan liposuction sonrası bireyin genetik yatkınlığı, beslenme düzeni, kilo alma durumu, yaşam tarzı nedeniyle tekrar sarkma oluşabilir.
Liposuction (yağ aldırma) işlemi sonrası yeniden kilo alınırsa, vücuttan alınan yağın geri gelmesi durumu yaşanır. Yağ aldırma işleminden sonra kilo almamaya özen gösterilmelidir. Birey liposuction sonrası kilosunu koruduğu sürece işlemin sonuçlarında da bir değişim olmaz.
Kanüllerin yerleştirildiği giriş kesilerine vücutta erime özelliği olan dikişler atılmaktadır. Her kanül girişi için çoğunlukla bir dikiş yeterli olmaktadır.
Estetik ile ilgileniyorsanız, tıklayarak meme büyütme ve meme dikleştirme makalelerimizi de mutlaka okumalısınız.