Kadınlarda memenin aşırı büyüklüğü estetik açıdan problem yaratmasının yanı sıra, hastanın yaşam konforunu da bozmakta ve birçok sağlık problemine yol açabilmektedir.
Günlük hayatta adeta boynuna kilolarca ağırlık bağlanmış gibi hisseden hastalarda omurga problemleri, postür bozuklukları, bel ağrısı, boyun ağrısı, sırt ağrıları, kollarda ve ellerde uyuşma, sutyen askısı kaynaklı derin izler ve meme altı bölgesinde pişik ve kronik yaralar gibi fiziki problemler yaşayabilmektedir.
Ayrıca büyük ve sarkık meme, kıyafet seçmede yaşanan problemler ve fiziki görünümle ilgili yarattığı problemler, hareket kısıtlılığı, özellikle yatarken oluşan nefes alıp verme sıkıntısı nedeniyle psikolojik olarak da hastaları olumsuz etkiler.
Hastalar çoğu zaman durumu kamufle etmeye, saklamaya çalışmaktadır. Durumdan kaynaklanan zorluklar zaman geçtikçe hastayı daha da fazla etkilemekte hatta kronik hastalıklara sebebiyet verebilmektedir.
Sayfa başına dönmek için tıklayınız.Genetik faktörler, hormonal değişiklikler, kilo alma, doğum ve emzirme gibi faktörler büyük memeye sebep olabilmektedir. Dolayısıyla meme büyümesi, her yaş grubundan kadınların problemi olabilmektedir.
Obeziteyle birlikte seyredebildiği gibi izole de olabilir. Genellikle meme büyümesinin altında yatan sebepler şöyledir:
Hormonlar: Meme büyüklüğü problemi pek çok kadının en önemli sorunlarından biridir. Peki göğüsler neden büyür? Göğüslerin büyümesinde etkili olan pek çok faktör vardır. Kadınlarda göğüslerin büyümesine en çok etki eden faktörlerden bir tanesi hormonların düzensizleşmesidir. Küçük yaşta başlayan sağlıksız ve düzensiz beslenme hormonların da düzensizleşmesine neden olmaktadır. Bu durumda hormonların da etkisi ile göğüsler olması gerekenden fazla büyüyebilmektedir.
Hamilelik ve Emzirme: Yine göğüslerin kişinin vücuduna göre orantısız bir şekilde büyümesinde etkili olan bir diğer faktör ise hamileliktir. Hamilelik sırasında göğüslerde büyüme meydana gelir. Doğum sonrası emzirme sürecinde süt kanallarının açılması ile birlikte bu büyüme artarak devam eder. Bu durum da göğüslerin büyüme nedenlerinden biridir.
Hastalıklar: Yaşanan bazı hastalıklar da göğüslerin büyümesine neden olmaktadır. Örneğin bir enfeksiyon durumu veya lenf damarlarının tıkanması sonrası göğüslerde ödem oluşabilir. Bunların dışında başka hastalıklarda göğüslerde büyümeye neden olabilmektedir.
İlaç Kullanımı: Bir başka neden de ilaç kullanımıdır. Bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar da memelerin büyümesine neden olabilmektedir. Özellikle hormonları etkileyen ilaçların kullanımı memelerde büyümeye neden olur. Doğum kontrol hapları ve hormon ilaçları göğüslerin büyümesinde etkili bir sebeptir.
Adet Dönemi: Adet dönemleri de yine göğüslerin büyümesine neden olan sebepler arasındadır. Kadınların adet dönemlerinde salgılanan östrojen ve progesteron dengesinde meydana gelen dalgalanmalar da yine memelerin büyümesine ve hassasiyet kazanmalarına neden olmaktadır.
Genetik: Kişilerin vücut yapısı üzerinde genetik faktörlerin etkisi de çok fazladır. Bazı kişilerde genetik olarak göğüs büyüklüğü söz konusu olabilir.
Kilo Alıp Verme: Aşırı kilo alıp verme göğüslerde büyümeye neden olmaktadır. Kilo aldıktan sonra her ne kadar kilo verilse de göğüste ki büyüme kalıcı olabilmektedir. Göğüs büyümesi hususunda en yaygın nedenlerden biri kilo alıp vermedir.
Meme ameliyatı öncesi süreç ile ilgili merak ettiğiniz konular için kliniğimizle iletişime geçebilir ve randevu oluşturabilirsiniz.
Sayfa başına dönmek için tıklayınız.Göğüs küçültme ameliyatı sonrasında sağlanan avantajlar şunlardır;
Kişilerin herhangi bir sebeple büyüyen göğüslerinden rahatsızlık duymaları sonucunda göğüs küçültme ameliyatına başvurulur. Kadınların çoğunluğu daha estetik bir görünüme kavuşmak ister. Meme büyümesi sorunu olan kadınlar çoğunlukla estetik kaygılardan kaynaklı bu ameliyatı tercih etmektedirler. Boy ve kilo ile orantılı göğüslere sahip olmak için meme küçültme ameliyatı tercih edilmektedir.
Estetik kaygıların yanı sıra sağlık açısından yaşanan bazı sorunlar sonrasında da göğüs küçültme ameliyatı yapılır. Büyük göğüs nedeniyle sırt ağrısı, bel ağrısı ve omuz ağrısı gibi kas-iskelet sisteminde meydana gelen rahatsızlıklar nedeniyle memelerin küçültülmesi ameliyatı yapılabilmektedir.
Büyük göğüsler nedeniyle istediği kıyafeti giyememe ya da üzerine uygun kıyafet bulamama gibi nedenlerden kaynaklı da göğüs küçültme ameliyatı yapılmaktadır.
Göğüslerin birinin diğerinden büyük olması gibi asimetrik durumlarda da göğüs küçültme ameliyatına başvurulabilmektedir.
Göğüslerin büyük olması nedeniyle memeler arasında meydana gelen deri döküntüsü de bu ameliyatın yapılma nedenlerindendir.
Obezite: Obezite derecesinde kilosu olan kişilerin bu ameliyat yapılmadan evvel belli bir kilo vermesi gerekir. Yeterli oranda kilo verdikten sonra ancak meme küçültme yapılabilir.
Sigara ve Alkol Kullanımı: Sigara ve alkol kullanan kişilerde bu ameliyat yapılmadan belli bir sürece önce bu alışkanlıkları bırakmaları istenebilir. Bu tür zararlı alışkanlıklar doku hasarına ve yaraların geç iyileşmesine neden olduğundan ameliyat yapılmadan önce değerlendirilmesi gereken bir konudur.
18 Yaş: Ergenlik dönemlerinde vücut yapısı gelişimini tamamlamamış olur. Vücudun tam olarak gelişimini tamamlaması kadınlarda genellikle 18 yaş civarındadır. Bu nedenle meme küçültme ameliyatı yapılacak ise kişinin en az 18 yaşında olması ameliyat sonucunun daha verimli olmasını sağlar.
Hamilelik: Hamilelik sırasında göğüs küçültme yapmak doğru değildir. Hormonlar bu süreçte arttığından dolayı göğüsler büyümeye devam edeceği için yapılan ameliyatın sonucu kalıcı olmayacaktır.
Sürekli Devam Eden Hastalıklar: Kişilerde kronikleşmiş şeker, kalp ve böbrek yetmezliği gibi hastalıklar varsa meme küçültme ameliyatı yapılırken komplikasyon gelişme ihtimali yüksektir. Bu nedenle sağlık geçmişi de bu ameliyatın yapılıp yapılamayacağını etkileyen önemli bir faktördür.
İşlemin ne kadar süreceği memenin büyüklüğüne bağlıdır. Ortalama 2 ila 2,5 saat süren işlem memeler büyük ise 4 saate kadar uzayabilmektedir.
Estetik ile ilgileniyorsanız, PRP Tedavisi ve Mezoterapi makalelerimizi de mutlaka okumalısınız.
Sayfa başına dönmek için tıklayınız.